Filet z dorsza z miętowym pesto

Przepis kulinarny

Składniki:

- 4 filety z dorsza.

Sos:
- 6 lyzek miety,
- 1 lyzka pietruszki,
- 1 zabek czosnku,
- 1 lyzka startego parmezanu,
- 1 lyzka gestej slodkiej smietanki,
- 1 lyzka balsamicznego octu winnego,
- 3 lyzki oliwy z oliwek,
- sol,
- pieprz.

Jak przyrządzić?

W piekarniku na 150 stopni zgrilowac dorsze na zlotawy kolor. W miedzyczasie zrobic pesto: posiekana miete, pietruszke, zmiazdzony czosnek i reszte zmiksowac w blenderze lub robocie kuchennym na gladka mase.Na kazda rybke serwowac lyzke pesto. Znakomicie smakuje z zielonymi jarzynami, jak zielona mloda fasolka szparagowa, lekko podgotowana (4 min.), zeby byla chrupka. Oczywiscie cwiartka cytryny lub limonki (opcjonalnie) do lekkiego skropienia.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Autorashka

Filet z dorsza z miętowym pesto: Podobne przepisy

Filet z dorsza z miętowym pesto: wypróbuj również

Powiązane Tematy