Składniki:
- ryż (1 paczka),
- ogórki kwaszone lub konserwowe (3-4 sztuki),
- kukurydza w puszce,
- papryka świeża lub ze słoika,
- sól, pieprz,
- papryka w proszku (1 łyżeczka),
- pietruszka zielona,
- majonez,
- 1/2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
- ząbek czosnku (niewielki).
Jak przyrządzić?
Ryż gotujemy w ososlonej wodzie. Pozostałe składniki kroimy i mieszamy ze sobą, dodajemy wystudzony ryż, a następnie przyprawy, majonez i posypujemy pietruszką. Odstawiamy na minimum godzinę do lodówki.
Jak podawać?
Podawać na zimno, prosto z lodówki. Smacznego.
Uwagi:
Ilość warzyw dodawanych do sałatki zależy od upaodobania. Podobnie jest z majonezem.Sałatka bezwzględnie powinna poleżeć parę godzin w lodówce prze podaniem.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Saga |