Składniki:
- 6 ziemniaków,
- litrowy słoik ogórków konserwowych,
- 1 mała cebulka,
- sól,
- pieprz,
- musztarda,
- majonez.
Jak przyrządzić?
Ziemniaki ugotować w mundurkach tak jak do sałatki tradycyjnej jarzynowej. Obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Ogórki i cebulkę również pokroić w kostkę, wymieszać wszystko, doprawić solą i pieprzem. Dodać łyżeczkę musztardy, wymieszać i dodać majonez. Odstawić na 30 min. do lodówki.
Potrzebne przybory:
Nóż i deska do krojenia.
Jak podawać?
Podawać z mięsem lub kiełbasą na ciepło.
Uwagi:
Świetnie smakuje z kotletem schabowym, kurczakiem pieczonym np. z grila, ale nie tylko. Dzieciaki uwielbiają z parówkami na ciepło.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 porcji |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | asikkkk |