Składniki:
- 6 jaj,
- 1 szklanka cukru,
- 1 szklanka mąki,
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
- 2 łyżki zimnej wody,
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia.
Jak przyrządzić?
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać pozostałe składniki. Wszystko wymieszać. Wylać na wysmarowaną tłuszczem blaszkę i posypaną bułką tartą.
Piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut. Ja zazwyczaj nie patrzę na zegarek. Zawsze sprawdzam ciasto drewnianym patyczkiem. Gdy patyczek jest suchy, to znak, że ciasto już jest upieczone.
Uwagi:
Wysmarować tylko dno blaszki, brzegów nie. Wtedy biszkopt po upieczeniu nie opadnie.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | ania.g |