Biszkopt - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 6 jaj,
- 1 szklanka cukru,
- 1 szklanka mąki,
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
- 2 łyżki zimnej wody,
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia.

Jak przyrządzić?

Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać pozostałe składniki. Wszystko wymieszać. Wylać na wysmarowaną tłuszczem blaszkę i posypaną bułką tartą.
Piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut. Ja zazwyczaj nie patrzę na zegarek. Zawsze sprawdzam ciasto drewnianym patyczkiem. Gdy patyczek jest suchy, to znak, że ciasto już jest upieczone.

Uwagi:

Wysmarować tylko dno blaszki, brzegów nie. Wtedy biszkopt po upieczeniu nie opadnie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Autorania.g

Biszkopt: Podobne przepisy

Biszkopt: wypróbuj również

Powiązane Tematy