Składniki:
- puszka tuńczyka w sosie własnym,
- puszka kukurydzy (polecam firmę Vernet),
- pęczek szczypiorku (lub seler naciowy),
- majonez (mówcie co chcecie, ale Winiary jest najlepszy).
Jak przyrządzić?
Otworzyć puszki,odsączyć i najpierw wrzucić tuńczyka i rozdrobnić go widelcem, potem dodać kukurydzę. Szczypiorek wiadomo drobno pokroić i tez wsypać do miski. Wymieszać wszystko z majonezem i gotowe. Nie znam łatwiejszej i pyszniejszej sałatki. A z góry uprzedzam że warto podwoić ilość składników bo zniknie ze stołu w oka mgnieniu :)
Jak podawać?
Na zimno.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Stokrotka |