Zupka biurówka - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1/2 paczki mrozonki włoszczyzna krojona 250g,
- 1/4 paczki mielonego 250g solonego,
- 1 jajko.
Przyprawy i modyfikacje:
curry, koncentrat pomidorowy, wegeta, papryka słodka, czosnek, bazylia, ziola prowansalskie...

Jak przyrządzić?

Porcja na olbrzymią filiżankę:
Do 0,5 l wrzątku wrzucamy mrożonkę, po zagotowaniu małe kawałeczki lub kuleczki śr.1 cm mielonego bezpośrednio z paczki - wersja biurowa, lub po wymieszaniu z przyprawami.
Gotujemy 5-7 min. Wbijamy jajko, roztrzepujemy i mieszamy do ścięcia się. Doprawiamy sola, wegetą ew. rosołkiem z kostki.

Potrzebne przybory:

Garnek 0,7l, łyżka.

Jak podawać?

Można z natką pietruszki w sezonie.

Uwagi:

Na tej bazie można urozmaicać sobie smak przyprawami i np. konc. pom. dla miłośników pomidorówek.
Zupka jest zawiesista, ale b. pożywna i smaczna.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje1 duża porcja
Kalorycznośćśrednio dużo
Przybliżony koszt1 zł
AutorTolek

Zupka biurówka: wypróbuj również

Powiązane Tematy