Sk艂adniki:
- 5 kg papryki wyczyszczonej i pokrojonej (na 5 kg papryki zrobi膰 1 i 1/2 porcji zalewy).
Zalewa:
- 2 l wody,
- 1/2 l octu 10%,
- 10 ziaren ziela angielskiego,
- 2 li艣cie laurowe,
- 3 go藕dziki,
- 6 艂y偶ek soli (p艂askie),
- 2 szklanki cukru,
- 1/2 szklanki miodu (prawdziwy lub sztuczny).
Jak przyrz膮dzi膰?
Wszystkie sk艂adniki gotowa膰 5 min. Surow膮 pokrojon膮 papryk臋 uk艂ada膰 do s艂oik贸w i zala膰 gor膮c膮 zalew膮. Do s艂oika mo偶na w艂o偶y膰 z膮bek czosnku i 艂y偶k臋 oleju. Pasteryzowa膰 20 min.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | Mariusz96 |