Sałatka pieczarkowa (autor Iza) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 kg pieczarek,
- 5 jajek,
- pęczek szczypiorku,
- puszka groszku konserwowego,
- sól,
- pieprz,
- majonez.

Jak przyrządzić?

Wodę + 2łyżki stołowe soli + 2łyżki stołowe octu wstwić do zagotowania(w sporym garnku)Gdy zacznie wrzeć wrzucić obrane pieczarki i gotować pod przykryciem 5 minut. Jajka ugotować na twardo. Ugotowane pieczarki pozostawić do odcieknięcia na sitku na pół godziny, następnie pokroić w drobną kostkę (jajka również kroimy w kostkę). Dodajemy odcedzony groszek i posiekany szczypiorek. Doprawiamy do smaku i delikatnie mieszamy z 2 łyżkami majonezu. Smacznego!

Uwagi:

Pieczarek nie należy gotować dłużej niż 5 minut. Koniecznie trzeba je odsączyć. Majonez 2-3 łyżki stołowe. Nie przesadzić z ilością majonezu bo zrobi się mazia. Mieszać bardzo delikatnie ze względu na groszek konserwowy.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Porcje5 porcji
AutorIza

Sałatka pieczarkowa (autor Iza): Podobne przepisy

Sałatka pieczarkowa (autor Iza): wypróbuj również

Powiązane Tematy