Składniki:
- ser żółty,
- jajko,
- tatra bułka,
- olej.
Jak przyrządzić?
Kroimy plasterek sera o grubosci mniej wiecej 1cm(moze byc troszke cienszy), roztrzepujemy jajako w miseczce, nastepnie maczamy ze wszystkich stron ser w tym jajaku, potem obtaczamy w tartej bulce i jeszcze raz maczamy w jajaku i w bulce. Na patelnie lejemy warstewke oleju(nie za cienka), czekamy az sie porzadnie nagrzeje i kladziemy na to uprzednio przygotowany ser. Przyrumienieamy dosc mocno(jak kto lubi) serek i szybciutko wykladamy na talerz.
Uwagi:
Jemu od razy bo serek jest plynny i wtedy najsmaczniejszy. Potrawa jest baaaaardzo sycaca. Podobno to narodowa potrawa slowacka. Zycze smacznego!!!
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 porcja |
Autor | alienka |