Suflet z pomidorkami

Przepis kulinarny

Składniki:

- 3 średnie pomidory,
- 2 ząbki czosnku ( mozna dodac wiecej jesli ktos lubi)
- 5 jajek,
- ewentualnie troszke szczypiorku,
- vegeta,
- bazylia,
- olej.

Jak przyrządzić?

Najpierw parzymy pomidory i obieramy je ze skóry. Nastepnie wlewamy odrobine oleju na patelnie i rozgrzewamy tłuszcz. Zmniejszamy ogien i kładziemy pokrojone w kostke pomidory posypujemy to vegeta i przykrywamy aby sie poddusiło. Gdy pomidory sie poddusza dodajemy wycisniety czosnek, posiekany szczypiorek,bazylie i wszystko to zalewamy rozbeltanymi uprzednio jajkami. Za pare minut gdy jajka sie zetna, danie jest gotowe.

Potrzebne przybory:

Patelnia, wyciskacz do czosnku.

Jak podawać?

Ze świezym pieczywem.

Uwagi:

Oczywisice mozna dodac szynke trohce papryki i ewentualnie wiecej czosnku ale to juz kwestia osobistych preferencji ;) . Aha jajka trzeba wbic do jednej miseczki i tam rozbeltac nie na patelni !

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Porcje2 porcje
Przybliżony koszt4 zł
Autorwojtek3

Suflet z pomidorkami: Podobne przepisy

Suflet z pomidorkami: wypróbuj również

Powiązane Tematy