Przekąski na sylwestra - szaszłyki na zimno
![Oliwka .](https://m.kafeteria.pl/default-female-29937fb77cd7362ef,20,20,1,0.png)
![](https://m.kafeteria.pl/szaszlyki-na-zimno-0-29a5d74c68c,730,0,0,0.jpg)
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Planujesz zabawę sylwestrową we własnym mieszkaniu w gronie najbliższych przyjaciół? W takim razie musisz zadbać o miłą atmosferę i dobre jedzenie. Nie koncentruj się na wymyślnych daniach. Raczej przygotuj wiele ciekawych, smacznych przekąsek. Zrobisz je szybko i sprawisz, że stół będzie wyglądał kolorowo i odświętnie. Może masz ochotę na szaszłyki na zimno?
Przygotuj:
- pomidorki koktajlowe
- ogórki konserwowe
- rukolę
- ser żółty
- plasterki szynki i salami
- zioła prowansalskie
- oliwki
- ser feta
- ser pleśniowy
- małe konserwowe kolby kukurydzy
- wykałaczki do szaszłyków
- inne ulubione dodatki
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
1. Zrób najpierw dewolaje z szynki. Na każdy plasterek wędliny połóż umyte i osuszone listki rukoli i zawiń rulonik.
2. Każdy szaszłyk na zimno powinien być inny. Popisz się więc swoja wyobraźnią.
3. Najpierw szaszłyk pomidorowy - pomidorek posypany ziołami prowansalskimi, rulonik z szynki lub salami, ser pleśniowy i znów pomidorek.
4. Szaszłyk oliwkowy – ser feta, oliwka, rulonik z wędliny i ogórek konserwowy.
5. Inna wersja dania na sylwestra to wędlina, w której są zawinięte: ogórek, mała kolba kukurydzy i plasterek sera pleśniowego. Smacznego!
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze