Składniki:
- 1 nieduża pierś kurczaka,
- 10 łyżek miodu,
- pół cebuli,
- 1 łyżka mąki kukurydzianej,
- mąka ziemniaczana do zagęszczenia sosu,
- szczypta soli,
- olej do smażenia.
Jak przyrządzić?
Mięso umyć, pokroić na większe kawałki, obtoczyć w mące kukurydzianej, usmażyć na oleju. Miód zagotować z odrobiną wody, szczyptą soli, zagęścić mąką ziemniaczaną. Na patelni polać kurczaka sosem, gotować jeszcze 5 min. Cebulę pokroić w krążki, podsmażyć na złocisty kolor.
Potrzebne przybory:
Patelnia.
Jak podawać?
Podawać potrawę na liściu sałaty, posypaną podsmażoną cebulką.
Uwagi:
Jest to potrawa znanego szefa kuchni tajskiej w Polsce - Maharaja-Thai. Moim zdaniem pycha!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 porcja |
Autor | Maharaja- Thai |