Śledzik Moniki - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- płaty śledziowe solone 1kg,
- cebula 1kg,
- 1 puszka czarnej fasoli olej,
- przecier pomidorowy 1 słoiczek,
- papryka pieprz,
- ocet.

Jak przyrządzić?

Śledzie moczymy żeby niebyły zbyt słone po wymoknięciu kroimy na małe kawałki o.k. 2cm i wkładamy na durszlak polewamy 4-ma łyżkami octu mieszamy i czekamy aż bobrze obciekną .Następnie cebule kroimy półksiężyce i smażymy na oleju 3/4szklanki aż będzie miękka dodajemy cały przecier pomidorowy troche pieprzu i papryki chwile mieszamy aż się wszystko połączy i odstawiamy do ostygnięcia ,odcedzamy fasolena durszlaku przelewając ją przegotowaną zimną wodą gdy już wszystkie składniki są gotowe to wszysko mieszamy razem i zostawiamy w lodówce na (pare godzin ) np. 1h.

Potrzebne przybory:

Deska, patelnia, nóż, durszlak.

Jak podawać?

Jako przekąska na stół przy wszelkich uroczystościach domowych. Danie wygląda apetycznie i jest smaczne.

Uwagi:

Polecam bardzo smaczne. Życze smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednio dużo
Przybliżony koszt12 zł
AutorRyszard

Śledzik Moniki: Podobne przepisy

Śledzik Moniki: wypróbuj również

Powiązane Tematy