Sk艂adniki:
1 margaryna
2 male lyzeczki kakao
1 1|2 szklanki maki
cukier waniliowy lub olejek rumowy
- 1 lyzeczke proszku do pieczenia,
- 3 jajka,
- 1 szklanka cukru zwyklego,
- 3 lyzki wody,
- mleko (ok. 4 lyzek, ale tylko gdy masa bedzie zbyt gesta),
- cukier puder do posypania.
Jak przyrz膮dzi膰?
Margaryne roztopic dodac cukier po roztopieniu wode wymieszac dodac kakao zagotowac. Ostudzic dodac zoltka ubic bialka na sztywno i wlac do masy zmiksowac. Dodawac stopniowo make cukier wanil.i proszek do pieczenia. Zmiksowac. Piec 40 min. w 180 st.C. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
Potrzebne przybory:
Garnek, mikser, szklanka, drewniana 艂y偶ka, brytwanka.
Jak podawa膰?
Wedlug uznania.
Uwagi:
Pamietajcie ze mleko dodajemy tylko gdy masa bedzie zbyt gesta. Nie zapomnijcie brytwanki wysmarowac margaryna i posypac bulka tarta!!!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Kaloryczno艣膰 | 艣rednio du偶o |
Przybli偶ony koszt | 10 z艂 |
Autor | Arkadia |