Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym w kawałkach,
- 1 puszka kukurydzy,
- 2 pory,
- 6 jajek na twardo,
- pół słoika majonezu,
- przyprawy.
Jak przyrządzić?
Sałatka jest warstwowa, w dużej misce układamy:- tuńczyka podłubanego widelcem (odcedzony lekko z sosu),
- 2 łyzki majonezu,
- drobno pokrojony w paseczki por,
- majonez,
- kukurydza,
- majonez,
- białko jajka posiekane drobno,
- żółtko jajka starte na tarce (jaja mają utworzyć taką pierzynkę), lekko jajka posolić, nie należy dawać zbyt duzo majonezu, aby produkty w nim nie pływały.
Najefektowniej sałatka wygląda i przeźroczystej misce.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Aga30 |