Piszingier - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 paczka wafli (andrut),
- 1 1/3 szklanki cukru,
- 1 1/3 szklanki mleka,
- 1 kostka masła,
- 2-3 łyżki kakao,
- 1 cukier waniliowy.

Jak przyrządzić?

Do rondelka wrzucić wszystkie składniki oprucz kakao, gdy zacznie się powoli gotować wsypać kakao, dobrzewymieszać, gotować około 1 godziny na bardzo małym ogniu, bardzo często mieszając. Gotowa masa będzie wtedy, gdy będzie jak gesta śmietana, odstawić do wystygnięcia. Smarować szerokim nożem, nie żałować masy,ale też nie za dużo żeby starczyło na wszystkie wafle, gdy jeden wafel posmarujemy, to drugim dociskamy.
Aż do wyczerpania wszystkich wafli, następnie zawinąć wafle w papier i docisnąć czymś ciężkim - odczekać 2-3godziny. Kroić ostrym nożem - w grube paskilub nieduże kwadraty.

ŻYCZĘ SMACZNEGO!

Uwagi:

Może się zdażyc że trzeba mase troche dłużej gotować.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
AutorZosia z Krakowa

Piszingier: Podobne przepisy

Powiązane Tematy