Tort mięsno-gryczany

Przepis kulinarny

Składniki:

- 50 dkg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego,
- 15 dkg kaszy gryczanej palonej,
- 2 jajka,
- cebula,
- przyprawy,
- olej do smażenia,
- krem ziemniaczany: 50 dkg ziemniakow, 2 jajka, 2 łyżki chrzanu, łyżka curry, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Z mięsa, jaj, kaszy ugotowanej na sypko, cebuli drobno posiekanej i podsmażonej oraz przypraw wyrobic jednolitą mase. Ziemniaki ugotować, przepuścić przez praskę a gdy ostygną dodac jajka chrzan i przyprawy - wymieszać. Do tortownicy wysmarowanej tłuszczem wyłożyc połowe masy, na to krem ziemniaczany i reszte masy mięsno - gryczanej. Piec godzine w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Trudnośćprosty
AutorMilla

Tort mięsno-gryczany: Podobne przepisy

Tort mięsno-gryczany: wypróbuj również

Powiązane Tematy