Składniki:
- 50 dkg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego,
- 15 dkg kaszy gryczanej palonej,
- 2 jajka,
- cebula,
- przyprawy,
- olej do smażenia,
- krem ziemniaczany: 50 dkg ziemniakow, 2 jajka, 2 łyżki chrzanu, łyżka curry, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Z mięsa, jaj, kaszy ugotowanej na sypko, cebuli drobno posiekanej i podsmażonej oraz przypraw wyrobic jednolitą mase. Ziemniaki ugotować, przepuścić przez praskę a gdy ostygną dodac jajka chrzan i przyprawy - wymieszać. Do tortownicy wysmarowanej tłuszczem wyłożyc połowe masy, na to krem ziemniaczany i reszte masy mięsno - gryczanej. Piec godzine w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Milla |