Kurczak w panierce - pysznej, wyjątkowej, oryginalnej panierce
OLIWKA . • dawno temuKurczak w panierce to twoja specjalność? Właściwie nie jesz mięsa innego niż drób? W takim razie na pewno przyda ci się małe urozmaicenie. Nie musisz przecież zawsze obtaczać fileta w bułce tartej. A co byś powiedziała na kurczaka w sezamowej panierce? A czy próbowałaś użyć ryżu zamiast bułki? Przekanaj się jakie to smaczne.
Krok 1
Jeśli uwielbiasz udka z kurczaka albo pyszne drobiowe kotleciki to powinnaś wypróbować oryginalne panierki. Do tej pory uważałaś, że najlepszy jest kurczak w panierce KFC, nie bardziej mylnego. Spróbuj obtoczyć go w mielonych orzeszkach, migdałach lub sezamie. Możesz też użyć siemienia lnianego. Ummm… aż ślinka leci.
Krok 2
Drobiowe kotleciki nabiorą nowego smaku, jeśli do panierki dorzucisz garść startego żółtego sera.
Krok 3
Kotlety drobiowe można także obtoczyć w ryżu, trzeba go tylko najpierw ugotować. Do panierowania świetnie nadaje się również ugotowana i zmielona marchewka, pietruszka lub kapusta. Dzięki warzywom kotleciki będą miękkie i soczyste.
Krok 4
Marzy ci się kurczak w chrupiącej panierce? W takim razie obtaczaj go tuż przed smażeniem. Jeśli zrobisz to wcześniej skorupkowa panierka wyschnie i po prostu odpadnie podczas smażenia.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze