Panierka do kurczaka
DAMIESA • dawno temu

Zapomnijcie o standardowej panierce do mięs w postaci tartej bułki. Takie danie wieje nudą i z czasem może się przejeść, a do tego nie dostarcza naszemu organizmowi wielu korzyści. Jakie inne zdrowe i pełne wytwornego smaku panierki do mięs można zastosować? Przedstawiam Wam kilka ciekawych propozycji.
Panierka z płatków kukurydzianych–płatki trzeba pokruszyć np. wałkiem do ciasta, by lepiej przylegały do mięsa. Rozbite na płasko filety z kurczaka doprawić solą i pieprzem, maczać w jajku, a następnie obtaczać w płatkach, lekko dociskając, by dobrze połączyły się z mięsem i smażyć na oleju.
Panierka z sezamem–nadaje się zarówno do kurczaka, jak i ryb (macza się ją w jajku z mlekiem i obtacza w mące). Doskonale smakuje także z dodatkiem parmezanu. Panierkę sezamową można przygotować, przyrządzając kuleczki mięsne.
Panierka z orzechów–nie tylko lody mogą mieć orzechową panierkę… mięsa także! Wypróbujcie, a przekonacie się o tym same! W mieszance z drobno pokruszonych orzechów, natki pietruszki i bułki tartej obtoczcie mięso np. kotlety schabowe. Można też pokusić się o użycie aromatycznych ziół, np. kolendry.
Jak Wam się podobają takie kulinarne eksperymenty?

Najnowsze

Opaski stabilizujące do noszenia na co dzień: komu mogą pomóc?
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze