Dorsz duszony z pieczarkami
MARICRUZ • dawno temu

Wiesz o tym, że ryby są zdrowe i powinnaś wzbogacać o nie swoją dietę. Chcesz przyrządzić coś zdrowego i pysznego, a nie masz pomysłu na nową potrawę? Sprawdź, jak przyrządzić duszonego dorsza z pieczarkami bez dodatku tłuszczu!
Składniki, których potrzebujesz:
- 80 dag filetów dorsza
- 20 dag pieczarek
- 2 szklanki wody
- 2 pory
- 4 łyżeczki soku z cytryny lub limonki
- 1–2 łyżeczki mieszanki suszonych ziół
- pieprz i sól

Jak to wykonać?
Krok 1: Oczyszczone filety z dorsza natrzyj przyprawami – solą i pieprzem.
Krok 2: Zagotuj w garnku wodę i dodaj do niej sok z cytryny lub limonki
Krok 3: Kiedy woda zacznie się gotować, wrzuć do niej rybę.
Krok 4: Umytego pora podziel na części – wyrzuć zielone, a białe pokrój w plasterki.
Krok 5: Umyj pieczarki i pokrój je w paski.
Krok 6: Dodaj warzywa do gotującej się ryby.
Krok 7: Duś pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 15 minut
Krok 8: W czasie duszenia dodaj przygotowane zioła, ilość wedle uznania.

Najnowsze

Opaski stabilizujące do noszenia na co dzień: komu mogą pomóc?
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze