Składniki:
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej,
- 3 łyżki śmietany,
- 3 łyżki maggie,
- 1 łyżeczka soli,
- 1 łyżeczka cukru,
- 4-6 ząbków czosnku,
- 1 żółtko.
Wymieszac w/w skladniki.- 60 dkg filetów z kurczaka (2 podwójne filety).
Jak przyrządzić?
Filety pokroić w paski wymieszać z ww. składnikami i pozostawić na 12 godzin (szczelnie zamknięte).
Smażyć na głębokim oleju 10-15 min. powinny pływać w oleju tak jak frytki.
Pychotka, polecam.
Uwagi:
Smaczne z ryzem i surówka z kapustki pekińskiej.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4-5 |
Autor | aniajka |