Żu-żu - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 3 łyżki mąki ziemniaczanej,
- 3 łyżki śmietany,
- 3 łyżki maggie,
- 1 łyżeczka soli,
- 1 łyżeczka cukru,
- 4-6 ząbków czosnku,
- 1 żółtko.

Wymieszac w/w skladniki.- 60 dkg filetów z kurczaka (2 podwójne filety).

Jak przyrządzić?

Filety pokroić w paski wymieszać z ww. składnikami i pozostawić na 12 godzin (szczelnie zamknięte).

Smażyć na głębokim oleju 10-15 min. powinny pływać w oleju tak jak frytki.

Pychotka, polecam.

Uwagi:

Smaczne z ryzem i surówka z kapustki pekińskiej.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje4-5
Autoraniajka

Żu-żu: Podobne przepisy

Powiązane Tematy