Pates aux champignons de Paris - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- makaron, najlepiej jakieś ładne świderki,
- pół kilo pieczarek, więcej nie zaszkodzi,
- 3-4 cebule,
- sól, pieprz,
- oliwa z oliwek,
- ser żołty.

Jak przyrządzić?

Makaron, wiadomo-ugotować. Na oliwie podsmażyć cebulke, dodać pieczarki, przyprawy i wszystko ładnie poddusić. Jak wszystko bedzie gotowe wymieszac makaron z pieczarkami, do cieplego jeszcze dania zetrzec ser żółty. Roztopi sie i wszystko apetycznie się poskleja i będzie ciągnące. Nastepnie nałozyć na talerz, albo wlożyc do miski z potrawka sztućce i zjeść, najlepiej z kimś miłym , kto nie siorbie i mlaska.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćdużo
Przybliżony koszt10 zł
Autorchwast

Pates aux champignons de Paris: Podobne przepisy

Pates aux champignons de Paris: wypróbuj również

Powiązane Tematy