Składniki:
Ciasto:
- 3 jajka,
- 3 szkl. mąki,
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 szkl. cukru,
- 1 cukier waniliowy,
- 1 szkl. mleka,
- 1 szkl. oleju.
Kruszonka:
- 2 szkl. mąki,
- 1 szkl. cukru pudru,
- 0,5 kostki margaryny,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 2 żółtka.
Jak przyrządzić?
Wszystkie składniki na ciasto wymieszać mikserem. Na końcu dodać olej. Ciasto przełożyć do przygotowanej blaszki. Na to ułożyć owoce( w zależności od tego czym dysponujemy dajemy owoce sezonowe). Na to kruszonka, zagnieciona z powyższych produktów.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 20 porcji |
Autor | Scarlett |