Składniki:
1 paczka makaronu muszelki
1 seler naciowy
1 puszka białej fasoli
30 dkg wędzonego boczku
2 cebule
1 litr bulionu (może być z kostki)
Jak przyrządzić?
Na patelni zeszklić pokrojoną cebulę. Dodać pokrojony boczek. Gdy się trochę wytopi dodać pokrojonego w drobną kostkę selera naciowego. Dusić pod przykryciem aż zmięknie. Podlać od czasu do czasu bulionem. W międzyczasie ugotować muszelki. Gdy seler zmięknie -najlepiej przelać zawartość patelni do wyżeszego baczynia. Dodać makaron i puszkę białej fasoli (RAZEM Z PŁYNEM). Doprawić pieprzem i solą. Podlać bulionem. POgotować jeszcze chwilkę ciągle mieszając.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4-5 porcji |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | Monika |