Nowoczesne opakowania zdrowej żywności
DAMIESA • dawno temuProjektantka Daizi Zheng, ma zaledwie 23 lata, może poszczycić się takimi projektami jak komórki ,czy meble, a nawet opakowanie żywności. Przykładem jest jeden z jej projektów – „Stereotype”.To próba zwrócenia uwagi na to, czy forma w jakiej podawane jest jedzenie może zachęcić do zwrócenia większej uwago na to co jemy i wprowadzenia zdrowych nawyków żywieniowych.
Projekty powstały po obserwacji codziennych ludzkich zachowań. Tego, że stosujemy suplementy diety, często korzystamy z restauracji typu fast-food i mamy szkodliwe dla zdrowia nałogi. Swoimi projektami, Daizi pyta, czy zamiana papierosów na marchewki, a frytek na seler naciowy nie byłaby dla nas tak naprawdę prosta i korzystna?
Pomysł na nowoczesne opakowanie dla borówek czy selera, to jedynie artystyczna koncepcja, na tyle jednak nowatorska i zabawna, że na blogu kulinarnym znalazła swoje miejsce. Pomyślcie tylko – ile gotowalibyśmy dżem , gdybyśmy wyciskali borówki z blistra? Z drugiej strony, taka boróweczka zamiast tabletki multiwitaminy byłaby przyjemną odmianą.
Źródło: jejkuchnia.pl
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze