Składniki:
- 1/2 kostki margaryny lub masła,
- 3/4 szklanki cukru,
- 1 cukier waniliowy,
- 6 jajek 2 serki Toska (po 400g),
- 10 łyżeczek żelatyny.
Jak przyrządzić?
Ucieramy 1/2 kostki margaryny.Dodajemy ciągle ucierając cukier i cukier waniliowy. Do tego wbijamy kolejno 6 całych jaj. Następnie wolno dodajemy serki. Na koniec wlewamy żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szklanki mleka. ( Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim zelatynę nie dopuszczając do zagotowania. Dodajemy wystudzone.)
Potrzebne przybory:
Miska, wysokie naczynie w którym zastygnie sernik, mikser, rondelek.
Jak podawać?
Podawać dobrze schłodzony!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | średni |
Przybliżony koszt | 14 zł |
Autor | Scarlett |