Farfalle ze szpinakiem

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 opakowanie mrożonego szpinaku,
- makaron farfalle (kokardki),
- śmietana min. 22% ok. 100-150 ml,
- 4 ząbki czosnku,
- łyżka masła,
- sól,
- pieprz.

Jak przyrządzić?

Na patelnie (najlepiej teflonową), wrzucamy szpinak, może być jeszcze zamrożony, roztapiamy go i podsmażamy kilka minut, nastepnie dodajemy łyżkę masła, zgnieciony czosnek i smażymy jeszcze kilka minut. Dodajemy śmietanę, sól i pieprz. Do tego wsypujemy ugotowany al dente makaron farfalle (kokardki). Mieszmy, ściągamy z ognia i podajemy posypany parmezanem.

Jak podawać?

Podawać z białym, półwytrawnym schłodzonym winem.

Uwagi:

Polecam kupować tylko makaron produkcji włoskiej. Dlaczego? Bo jest najlepszy na świecie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje4 porcje
Kalorycznośćśrednio
Przybliżony koszt10 zł
AutorMarcin

Farfalle ze szpinakiem: Podobne przepisy

Farfalle ze szpinakiem: wypróbuj również

Powiązane Tematy