Składniki:
- makaron kokardki 1 op.,
- szpinak 1 op.,
- 6 ząbków czosnku,
- łyżka masła,
- jarzynka,
- sól,
- pieprz,
- śmietanka 30% - 2 małe opakowania.
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować, szpinak podsmażyć na maśle z dodatkiem czosnku, przypraw, potem dodać śmietany. Jeżeli jest zbyt dużo wody - odparować. Nastepnie polać makaron, bądź wszystko wymieszać.
Potrzebne przybory:
Garnek, patelnia.
Jak podawać?
Makaron polany sosem - dekoracja: zółty ser, listki zielonej pietruszki, bądź bazyli.
Uwagi:
Można posypać całość startym ostrym serem.Wiem że to dziwnie zabrzmi: makaron - grzanki, ale smakują mi do tego własnie grzanki z masłem czosnkowym.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 porcje |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | rozana |