Składniki:
- 1 "bukiet" brokułów
- 2 zielone średniej wielkości papryki,
- 2 zielone świeże ogórki,
- 1/2 opakowania makaronu (kokardki - konieczny element),
- majonez - najlepiej "NAPOLEOŃSKI",
- 2 lub 3 jaka ugotowane na twardo,
- zioła prowansalski,
- sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Brokuły sparzyć gorącą wodą - tak aby nabrały pięknego zielonego koloru , same "kwiatki" obciąć i rozdrobnić tak aby były wielkości 2-3 cm. paprykę, ogórka (pomijam sprawy czystości ze względów oczywistych) jajka pokroić w drobną kostkę, makaron - uprzednio ugotowany do stanu lekko miękkiego dodajemy do pokrojonych warzyw. Dodajemy zioła, pieprz i sól do smaku - ziół proszę nie żałować. wszystko mieszamy i dodajemy majonez. Sałatka wygląda elegancko a smakuje po królewsku!
ŻYCZĘ SMACZNEGO I GORĄCO JĄ POLECAM
Jak podawać?
Przystawka - najlepsza jest sama, lub jako dodatek do wędlin.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 porcji |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | MoniQee |