Składniki:
- 4 pomidory,
- 1 opakowanie fety,
- pęczek szczypiorku,
- 2 ząbki czosnku,
- sól, pieprz, bazylia, oregano.
Jak przyrządzić?
Umyć pomidory, odkroić wierzchnią część i pokroić w kostkę.Pomidory wydrążyć. Do miseczki włożyć ser feta i rozdrobnić widelcem, dodać pokrojone w kostkę wierzchnie części pomidorów. Posiekać szczypiorek, czosnek obraći wycisnąć. Dodać do fety. Dodać zioła i doprawić do smaku.Nadziać gotową masą pomidory i każdy oddzielnie zawinąć w folię aluminiową.Piec na dobrze rozgrzanym grillu ok. 20 min.
Jak podawać?
Podawać w folii, w której się piekły.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 porcje |
Autor | Katinka |