Sos musztardowy

Przepis kulinarny

Składniki:

- 6-8 lyzek musztardy,
- 2 lyzki startego chrzanu (lub ze sloiczka),
- 1 drobno pokrojona cebulka,
- 1 lyzeczka oleju,
- 1 zoltko,
- po 1/2 lyzeczki papryki slodkiej, vegety, utluczonych ziarenek gorczycy, majeranku, pieprzu czarnego.

Jak przyrządzić?

Skladniki sosu wymieszac, dodac ugotowane, wystudone zoltko jajka i utrzec z sosem, doprawic przyprawami i jeszcze raz wymieszac.

Jak podawać?

Do boczku, kielbasek, karkowki z gilla.

Uwagi:

Cebulke mozna wczesniej zeszklic na 1 lyzeczce oleju, wystudzic i dodac do sosu.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Autordickw

Sos musztardowy: Podobne przepisy

Sos musztardowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy