Sk艂adniki:
- 6-8 lyzek musztardy,
- 2 lyzki startego chrzanu (lub ze sloiczka),
- 1 drobno pokrojona cebulka,
- 1 lyzeczka oleju,
- 1 zoltko,
- po 1/2 lyzeczki papryki slodkiej, vegety, utluczonych ziarenek gorczycy, majeranku, pieprzu czarnego.
Jak przyrz膮dzi膰?
Skladniki sosu wymieszac, dodac ugotowane, wystudone zoltko jajka i utrzec z sosem, doprawic przyprawami i jeszcze raz wymieszac.
Jak podawa膰?
Do boczku, kielbasek, karkowki z gilla.
Uwagi:
Cebulke mozna wczesniej zeszklic na 1 lyzeczce oleju, wystudzic i dodac do sosu.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | dickw |