Składniki:
- karczek 1 kg,
- piwo jasne,
- zioła,
- sól,
- pieprz,
- przyprawa grillowa,
- czosnek.
Jak przyrządzić?
Mięso wraz z kością pokroić na kotlety. Kotlety rozbić, ale nie za bardzo. Nasmarować czosnkiem i przyprawami. Wziąć pudełko z zamknięciem.Nalać na spód trochę piwa i po kolei układać kotlety i polewać piwem. Zamknąć i włożyć do lodówki na 3 dni. Takie zabrać na grilla i wykładać prosto do pieczenia.
Potrzebne przybory:
Grill, świeże powietrze.
Jak podawać?
Najlepiej na świeżym powietrzu z sosem czosnkowym i piwem zimnym. Smacznego!
Uwagi:
Sosem piwnym można polewać mięso w trakcie grillowania.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6-8 porcji |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Justineee |