Składniki:
1 por, 3 garście rukoli, 5 plastrów ananasa konserwowego, 10 sztuk pomidorków koktajlowych, parmezan.
Sos winegret:
1 łyżka musztardy, 50 ml octu winnego, 50 ml oleju, 100 ml soku z ananasa (z puszki), 1 łyżeczka cukru, ½ łyżeczki, soli.
Jak przyrządzić?
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Por dokładnie umyć, białą jego część pokroić w cienkie półkrążki. Dodać rukolę, pokrojonego w cząstki ananasa, pomidorki koktajlowe i wymieszać. Sałatkę polać obficie sosem winegret, na wierzch zetrzeć parmezan.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 1 min. |
Porcje | 3 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 25 zł |
Autor | Gastrosfera |