Letnia sałatka z rukoli i pora (autor Gastrosfera)

Przepis kulinarny

Składniki:

1 por, 3 garście rukoli, 5 plastrów ananasa konserwowego, 10 sztuk pomidorków koktajlowych, parmezan.

Sos winegret:

1 łyżka musztardy, 50 ml octu winnego, 50 ml oleju, 100 ml soku z ananasa (z puszki), 1 łyżeczka cukru, ½ łyżeczki, soli.

Jak przyrządzić?

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Por dokładnie umyć, białą jego część pokroić w cienkie półkrążki. Dodać rukolę, pokrojonego w cząstki ananasa, pomidorki koktajlowe i wymieszać. Sałatkę polać obficie sosem winegret, na wierzch zetrzeć parmezan.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania1 min.
Porcje3
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt25 zł
AutorGastrosfera

Letnia sałatka z rukoli i pora (autor Gastrosfera): Podobne przepisy

Letnia sałatka z rukoli i pora (autor Gastrosfera): wypróbuj również

Powiązane Tematy