Ciepła sałatka z brukselki z sosem winegret - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

300 g brukselki, 2 średnie główki cebuli czerwonej, 1 garść orzechów włoskich, 2 łyżki masła, pieprz świeżo zmielony.

Sos winegret:
1 łyżka musztardy, 50 ml octu winnego, 50 ml oleju, 1 łyżka cukru, ½ łyżeczki soli, 100 ml soku jabłkowego.

Jak przyrządzić?

Brukselkę ugotować na półtwardo w osolonej wodzie i odcedzić. Cebulę pokroić w cząstki i podsmażyć na maśle. Dodać orzechy włoskie, pokrojoną na ćwiartki brukselkę i doprawić do smaku pieprzem. Sałatkę wyłożyć i obficie skropić sosem winegret.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt20 zł
AutorGastrosfera

Ciepła sałatka z brukselki z sosem winegret: Podobne przepisy

Ciepła sałatka z brukselki z sosem winegret: wypróbuj również

Powiązane Tematy