Składniki:
Karkówka Grillowa,
plastry świeżego ananasa.
Jak przyrządzić?
Karkówkę wyjmij z opakowania i ułóż na tackach, na średnio rozgrzanym ruszcie. Piecz do momentu zarumienienia z jednej strony ok. 10-15 minut. Odwróć karkówkę na drugą stronę i na rumianym wierzchu ułóż plastry ananasa. Grilluj kolejne 10-15 minut, aż mięso będzie rumiane od spodu i wystarczająco miękkie. Ok. 5 minut przed końcem grillowania kotlety przykryj folią aluminiową.
Potrzebne przybory:
grill
Jak podawać?
jeszcze ciepłą, na talerzu
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 30 zł |
Autor | Gastrosfera |