Składniki:
makaron krajanka – 250g, wiązka białych szparagów,woda - 0,75l, sos sojowy - 1 łyżeczka, śmietanka słodka 18% -100ml, śmietana kwaśna 18% - 100ml, masło - 1 łyżka, mąka - 1 łyżeczka, sól, cukier, biały pieprz do smaku.
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Części z główką wyciągnąć, a dolne części zmiksować z wodą, w której się gotowały. Przetrzeć przez sito, aby pozbyć się łyk, dodać sos sojowy, biały pieprz do smaku i masło. Obie śmietany połączyć z mąką, zahartować niewielką ilością zupy i wszystko połączyć. Na koniec dodać szparagi z główką i makaron. Smacznego!
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 25 zł |
Autor | gastrosfera |