Zupa ze świeżych szparagów z krajanką - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

makaron krajanka – 250g, wiązka białych szparagów,woda - 0,75l, sos sojowy - 1 łyżeczka, śmietanka słodka 18% -100ml, śmietana kwaśna 18% - 100ml, masło - 1 łyżka, mąka - 1 łyżeczka, sól, cukier, biały pieprz do smaku.

Jak przyrządzić?

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Części z główką wyciągnąć, a dolne części zmiksować z wodą, w której się gotowały. Przetrzeć przez sito, aby pozbyć się łyk, dodać sos sojowy, biały pieprz do smaku i masło. Obie śmietany połączyć z mąką, zahartować niewielką ilością zupy i wszystko połączyć. Na koniec dodać szparagi z główką i makaron. Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćśredni
Porcje4
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt25 zł
Autorgastrosfera

Zupa ze świeżych szparagów z krajanką: Podobne przepisy

Zupa ze świeżych szparagów z krajanką: wypróbuj również

Powiązane Tematy