Roladki drobiowe ze szpinakiem i szynką szwarcwaldzką - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 podwójna pierś z kurczaka,
szpinak mrożony 1/3 paczki,
szynka szwarcwaldzka,
2 ząbki czosnku,
odrobina masła,
sól,
pieprz,
1 jajo,
bułka tarta,
olej.

Jak przyrządzić?

Pierś z kurczaka pociąć na kotlety, lekko roztłuc tłuczkiem. Osolić, popieprzyć z obu stron. Na patelni rozpuścić masełko i wrzucić na nie czosnek wyciśnięty przez praskę. Do czosnku dodać mrożony szpinak. Jak rozmięknie, to dodać szczyptę soli. Na gotowy kotlet z piersi kładziemy plasterek szynki szwarcwaldzkiej, następnie nakładamy szpinak rozsmarowując po całym plastrze szynki. Zawijamy w rulon, po czym panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy w głębokim oleju na średnim ogniu tak, aby nabrały złotego koloru.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt15 zł
Autorszczypta-smaku

Roladki drobiowe ze szpinakiem i szynką szwarcwaldzką: Podobne przepisy

Roladki drobiowe ze szpinakiem i szynką szwarcwaldzką: wypróbuj również

Powiązane Tematy