Składniki:
35 dag półtłustego twarożku,
1/2 szkl. smietany 22%,
1 pomidor,
po pęczku rzodkiewek i szczypiorku,
1 łyżeczka musztardy,
1 łyżeczka słodkiej papryki, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Twarozek rozetrzec ze smietana, musztarda i przyprawami. Szczypiorek posiekac, rzodkiewki pokroic w plasterki i ze sczypiorkiem dodac do masy twarogowej. Pomidora obrac, posiekac, osaczyc z wody i wymieszac z reszta skladnikow.
Jak podawać?
Podawać z upieczonymi na grillu ziemniakami (np. po odchyleniu folii, ziemniaki naciąć na krzyż, w miejscu nacięcia zrobić wgłębienia i wypełnić je tą masą).
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 porcje |
Autor | dickw |