Boczek w piwie - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 6-8 plastrów boczku,
- sklanka piwa,
- marynata 1: 4 łyżki musztardy, 2 łyżki startego chrzanu, sok z 1/2 cytryny, 1-2 łyżki oleju, sól, po 1/2 łyżeczki pieprzu i majeranku.

Jak przyrządzić?

Składniki marynaty wymieszać. Zalać boczek w misce i odstawić na minimum 1 godz. do lodówki. Mięso piec na grillu z obydwu stron po 5 minut, potem posmarowć je piwem i piec przez kolejne 5 minut obydwu stron.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje6-8 porcji
Autordickw

Boczek w piwie: Podobne przepisy

Boczek w piwie: wypróbuj również

Powiązane Tematy