Składniki:
- okrawki różnych ciast,
- 1/3 kostki margaryny,
- 3 lyzki cukru,
- 3 lyzki mleka,
- 3 lyzki kakao.
Jak przyrządzić?
Zagotować margaryne z cukrem, kakao i mlekiem, przestudzic. DO gęstniejącego wrzucic resztki ciasta, wylac na talerzyk albo formowac kuleczki.
Uwagi:
Ja robię te bajaderki ( prawdziwe, bo wg idei bajaderek - sa to przeciez ciastka z resztek!) podczas pieczenia duzej ilosci ciast. Np. swiateczny sernik zawsez za bardzo wyrasta i skrawam jego wierzch. Albo zostaje mi reeszteczka wysuszonego sernika, czy jedna krucha babeczka. Mozna dodac bakalie, okruszki slodkiego pieczywa, wszystko, co slodkie :)
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | saiss |