Składniki:
- 6 jaj,
- 2 szklanki cukru,
- 3 szklanki mąki,
- 6 łyżek oleju,
- cukier waniliowy,
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia.
Jak przyrządzić?
Jajka miksujemy z cukrem, następnie dodajemy mąke i olej a potem kolejno proszek i cukier waniljowy. Kolejność nie jest obowiązkowa. Na wysmarowaną i opruszoną blachę wylewamy ciasto. Nie powinno być ani płynne ani gęste. na wierzch można położyć rozmaite owoce. Najlepiej je powciskać głęboko w ciastową masę. Piec do suchośći patyczka. Co prawda przy miękkich owocach patyczek zawsze będzie wilgotny. Tak ok 30-45 min. Oprószyć wystudzone ciasto cukrem pudrem. Moxe być polewa czekoladowa. Pychota każdy musi spróbować mojego gniota.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | magda |