Składniki:
- kukurydza (puszka),
- pomidor,
- serek wiejski (1 op.),
- ser feta,
- papryka czerwona (połówka),
- kapusta pekińska (ok. 6 dużych liści),
- oregano,
- bazylia,
- pieprz,
- sól.
Jak przyrządzić?
Umyć wszystkie warzywka, pokroić na małe kawałki, dodać serek oraz fetę (kostki ok. 1/1cm), łyżkę oliwy, pieprz, sól, bazylię i oregano (najlepiej świerze ale mogą być suszone). Wymieszać i... smacznego :)
Potrzebne przybory:
Miska, nóż, deska, 2 rączki.
Uwagi:
PS. Dorzucić można także ogórek, rzodkiewkę, szczypior, oraz wszelkie inne dostępne w domu dobra.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 porcje |
Kaloryczność | mało |
Autor | Argus |