Jajka faszerowane (autor Wiola)

Przepis kulinarny

Składniki:

- 6 jajek,
- 15 dag chudej wędliny,
- natka pietruszki,
- pół małego pora,
- 3 tyżki majonezu,
- sól i pieprz.

Jak przyrządzić?

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić obrać i przekroić na pół wzdłuż. Z połówek jajek powyjmować żółtka i wrzucić je do miseczki,rozgnieść widelcem. Wędlinę, por i natkę, drobniutko posiekać. Dodać do rozgniecionego żółtka.Wymieszać. Dodać majonez i powtórnie wymieszać. Doprawić do smaku. Na połówki jajka nakładać łyżką obficie powstałą masę i gotowe!!!

Jak podawać?

Podawać ułożone na płaskim talerzu najlepiej wyłożonym sałatą.

Uwagi:

Jajka można ozdobić warzywami według uznania.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
AutorWiola

Jajka faszerowane (autor Wiola): Podobne przepisy

Jajka faszerowane (autor Wiola): wypróbuj również

Powiązane Tematy