Składniki:
- 6 jajek,
- 15 dag chudej wędliny,
- natka pietruszki,
- pół małego pora,
- 3 tyżki majonezu,
- sól i pieprz.
Jak przyrządzić?
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić obrać i przekroić na pół wzdłuż. Z połówek jajek powyjmować żółtka i wrzucić je do miseczki,rozgnieść widelcem. Wędlinę, por i natkę, drobniutko posiekać. Dodać do rozgniecionego żółtka.Wymieszać. Dodać majonez i powtórnie wymieszać. Doprawić do smaku. Na połówki jajka nakładać łyżką obficie powstałą masę i gotowe!!!
Jak podawać?
Podawać ułożone na płaskim talerzu najlepiej wyłożonym sałatą.
Uwagi:
Jajka można ozdobić warzywami według uznania.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Wiola |