3 sprawdzone przepisy na pyszne jajka faszerowane

Jaja faszerowane doskonale nadadzą się na przystawkę w trakcie organizowanego przez ciebie przyjęcia czy też zwykłego spotkania w przyjacielskim gronie. Nie tylko są one doskonałe w smaku, lecz także fantastycznie prezentują się na stole. Poznaj najsmaczniejsze przepisy na faszerowane jajka.

Jajka z pieczarkami
Obierz z zewnętrznej warstwy pieczarki, opłucz je pod bieżącą wodą, a następnie pokrój je na drobną kostkę i wrzuć na patelnię. Ugotowane jajka przekrój na pół, wyciągnij z nich żółtka i rozgnieć je w misce na gładką masę. Dodaj do niej podsmażone pieczarki oraz przyprawy, takie jak sól, pieprz i świeży koperek (opcjonalnie może być natka z pietruszki lub szczypiorek). W celu związania składników masy dodaj do niej odrobinę majonezu. Na koniec nadziewaj jajka powstałym farszem.

Jeżeli w obecnej chwili zdrowo się odżywiasz i unikasz jak ognia majonezu, możesz go zastąpić greckim jogurtem naturalnym.
Jajka z tuńczykiem
Jeżeli ryby stanowią nieodłączny element twojej diety to ten przepis na jajka z farszem wyjątkowo przypadnie ci do gustu. Potrzebne ci będą składniki, takie jak jajka, tuńczyk w puszce, natka z pietruszki (opcjonalnie rukola), majonez lub jogurt naturalny oraz sól i pieprz.

Żółtka połącz wraz z pozostałymi składnikami i ugniataj widelcem do momentu uzyskania jednolitej masy. Dopraw całość do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Jajka z wędzonym łososiem
Wędzonego łososia pokrój w drobną kostkę i połącz z rozgniecionymi na gładką masę żółtkami. Następnie dodaj do niej odrobinę majonezu, szczypiorek oraz łyżkę posiekanej natki z pietruszki.
Jajka faszerowane są proste w wykonaniu, a przy tym niezwykłe w smaku. Jeśli spodziewasz się w niedalekim czasie gości, to rozważ przygotowanie tego dania. Na pewno wszyscy będą zachwyceni!

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze