Faszerowane jajka - wiosna na talerzu
OLIWKA . • dawno temuPrzepis na faszerowane jajka to gwarancja pysznego śniadania czy kolacji. Jeśli dziś rano nie mogłaś się zdecydować, co włożyć do ust, to pora zaradzić tej bezradności. Jajka nadziewane mają tajną recepturę, ale dziś ty także możesz ją poznać.
Przygotuj:
- 6 jajek na twardo
- 5 dag startego żółtego sera
- 4 łyżki kukurydzy konserwowej
- 6 łyżek gęstej śmietany
- 2 łyżki majonezu
- łyżeczkę musztardy
- 2 rzodkiewki
- łyżkę kiełków rzodkiewki
- łyżkę posiekanego szczypiorku
- sól
- pieprz
1. Jak zrobić jajka faszerowane? Najpierw ugotuj je na twardo.
2. Później obierz, opłucz i przekrój wzdłuż na połówki.
3. W pewnym sensie to będą jajka w majonezie. Wyjmij więc żółtka, rozgnieć je i wymieszaj z majonezem, serem, musztardą i śmietaną.
4. Ummm… pysznejajka faszerowane– przepis nie jest trudny. Wymieszaj teraz masę jajeczną z osączoną kukurydzą i drobno pokrojonym szczypiorkiem. Dopraw wszystko solą i pieprzem.
5. Faszerowane jajka są już gotowe. Nałóż masę do białek i udekoruj całość rzodkiewką i kiełkami. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze