Ragout - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2 piersi z kurczaka,
- włoszczyzna,
- ćwiartka białej kapusty,
- groszek konserwowy,
- 1 por,
- sól,
- curry,
- ryż.

Jak przyrządzić?

Por kroimy w talarki, podsmażamy. Pieś kroimy w kosteczkę, podsmażamy, pod koniec dodając por. Por i kurczaka wrzucamy do większego garnka, do którego dodajemy następnie poszatkowaną kapustę i starte na tarce: marchewki (3-4), pietruszkę i seler, oraz odsaczony groszek. Całość zalewamy wodą, dodajemy 2 łyżeczki soli, 2 łyżeczki curry (ja wolę ostre curry) i chilli (dla tych co lubią bardziej pikantne rzeczy) i gotujemy ok. 30 minut. PYCHA!

Jak podawać?

Z ryżem.

Uwagi:

To nie jest zupa, jednak sos powinien być raczej wodnisty.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4 porcje
Kalorycznośćmało
Przybliżony koszt12 zł
AutorAgacia

Ragout: Podobne przepisy

Ragout: wypróbuj również

Słoiczki czy domowo? Jedzenie dla maluszka

... temu dziecko wyrabiało sobie nawyk gryzienia: ragout, risotto, cielęcina brzmią na tyle smakowicie, że mogą się na nie skusić nawet dorośli. Jedzenie samych słoiczków nie jest zbyt ekonomiczne ...

dawno temu

Jedzenie ze słoiczków czy gotowane?

... czy warzyw, żeby dziecko wyrabiało sobie nawyk gryzienia: ragout, risotto, cielęcina brzmią na tyle smakowicie, że mogą się na nie skusić nawet dorośli. Jedzenie tylko słoiczków nie jest zbyt ekonomiczne ...

dawno temu

Powiązane Tematy