Ragout - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2 piersi z kurczaka,
- włoszczyzna,
- ćwiartka białej kapusty,
- groszek konserwowy,
- 1 por,
- sól,
- curry,
- ryż.

Jak przyrządzić?

Por kroimy w talarki, podsmażamy. Pieś kroimy w kosteczkę, podsmażamy, pod koniec dodając por. Por i kurczaka wrzucamy do większego garnka, do którego dodajemy następnie poszatkowaną kapustę i starte na tarce: marchewki (3-4), pietruszkę i seler, oraz odsaczony groszek. Całość zalewamy wodą, dodajemy 2 łyżeczki soli, 2 łyżeczki curry (ja wolę ostre curry) i chilli (dla tych co lubią bardziej pikantne rzeczy) i gotujemy ok. 30 minut. PYCHA!

Jak podawać?

Z ryżem.

Uwagi:

To nie jest zupa, jednak sos powinien być raczej wodnisty.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4 porcje
Kalorycznośćmało
Przybliżony koszt12 zł
AutorAgacia

Ragout: Podobne przepisy

Ragout: wypróbuj również

Powiązane Tematy