Składniki:
- 2 piersi z kurczaka,
- włoszczyzna,
- ćwiartka białej kapusty,
- groszek konserwowy,
- 1 por,
- sól,
- curry,
- ryż.
Jak przyrządzić?
Por kroimy w talarki, podsmażamy. Pieś kroimy w kosteczkę, podsmażamy, pod koniec dodając por. Por i kurczaka wrzucamy do większego garnka, do którego dodajemy następnie poszatkowaną kapustę i starte na tarce: marchewki (3-4), pietruszkę i seler, oraz odsaczony groszek. Całość zalewamy wodą, dodajemy 2 łyżeczki soli, 2 łyżeczki curry (ja wolę ostre curry) i chilli (dla tych co lubią bardziej pikantne rzeczy) i gotujemy ok. 30 minut. PYCHA!
Jak podawać?
Z ryżem.
Uwagi:
To nie jest zupa, jednak sos powinien być raczej wodnisty.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 porcje |
Kaloryczność | mało |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | Agacia |