Składniki:
- 1,5 litra rosołu (np z rosołków Knorra),
- 1 kg dobrej kiełbasy pokrojonej w plasterki,
- 20 jajek ugotowanych na twardo i pokrojonych w talarki,
- 2 słoiczki chrzanu (minimum),
- śmietana 30%.
Jak przyrządzić?
Ugotuj rosołu /może być z rosołków Knorra/, dodaj kiełbasę pokrojoną w plasterki, jajka, zagotuj. Następnie do barszczu dołóż słoiczekchrzanu, pieprz i sól do smaku - zagotuj.Przed podaniem barszczu na stół dołóż jeszcze 3/4 słoiczka chrzanu do gara i średnią śmietanę 30%- zagotuj. Będzie tego jadła 6 litrów - podaję tak dużą porcję bo najczęściej gotuje go na święta dla rodziny.
Życzę smacznego.
Potrzebne przybory:
Garnek minimum 8-litrowy.
Jak podawać?
Przed podaniem każdorazowo winno się dodać chrzanu do garka z zupą.
Uwagi:
Podaję ten przepis, otrzymany od Ewy, która nas wielokrotnie podejmowała, tym barszem. Barszcz jest naprawdę cudowny w smaku. Nie ma nic lepszego zwłaszcza na dzień po...
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 12 |
Przybliżony koszt | 40 zł |
Autor | Kacper |