Biały barszcz (autor Kacper)

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1,5 litra rosołu (np z rosołków Knorra),
- 1 kg dobrej kiełbasy pokrojonej w plasterki,
- 20 jajek ugotowanych na twardo i pokrojonych w talarki,
- 2 słoiczki chrzanu (minimum),
- śmietana 30%.

Jak przyrządzić?

Ugotuj rosołu /może być z rosołków Knorra/, dodaj kiełbasę pokrojoną w plasterki, jajka, zagotuj. Następnie do barszczu dołóż słoiczekchrzanu, pieprz i sól do smaku - zagotuj.Przed podaniem barszczu na stół dołóż jeszcze 3/4 słoiczka chrzanu do gara i średnią śmietanę 30%- zagotuj. Będzie tego jadła 6 litrów - podaję tak dużą porcję bo najczęściej gotuje go na święta dla rodziny.

Życzę smacznego.

Potrzebne przybory:

Garnek minimum 8-litrowy.

Jak podawać?

Przed podaniem każdorazowo winno się dodać chrzanu do garka z zupą.

Uwagi:

Podaję ten przepis, otrzymany od Ewy, która nas wielokrotnie podejmowała, tym barszem. Barszcz jest naprawdę cudowny w smaku. Nie ma nic lepszego zwłaszcza na dzień po...

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćśredni
Porcje12
Przybliżony koszt40 zł
AutorKacper

Biały barszcz (autor Kacper): Podobne przepisy

Biały barszcz (autor Kacper): wypróbuj również

Powiązane Tematy