Ta potrawa musi pojawić się na twoim stole w Wigilię! Jak wykonać pyszny, słodko-kwaśny barszcz czerwony?
JOANNA HIRSZLER • dawno temuMoment wigilijnej uczty zbliża się wielkimi krokami i na pewno masz już zaplanowane dni, które poświęcisz na gotowanie świątecznych potraw. Jeśli do tej pory podawałaś w Wigilię barszcz z kartonu lub torebki, to najwyższy czas to zmienić. Tym razem możesz przygotować pyszny, domowy barszcz czerwony!
Świąteczny barszcz czerwony powinien cechować się lekko słodkim i jednocześnie lekko kwaśnym smakiem. Poza tym, zupa ta powinna mieć intensywny, fioletowo-czerwony kolor. Do jej przyrządzenia potrzebne ci będzie:
- 5 łyżek oleju;
- 2 cebule;
- 6–7 suszonych grzybów;
- 2 ząbki czosnku;
- 1 cytryna;
- sól i pieprz;
- 7 buraków;
- kilka ziarenek ziela angielskiego.
I jak ci smakuje taki domowy barszcz?
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze