Zupka wegierska

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 puszka czerwonej fasolki,
- 1 puszka pomidorow,
- 6 ziemniakow,
- por,
- cebulka,
- boczek,
- kielbaska,
- mieso wolowe,
- koncentrat pomidorowy-pudliszki,
- oliwa,
- sol i pieprz
- oraz czerwona ostra papryka.

Jak przyrządzić?

W garnku podgrzac oliwe podsmazyc mieso wraz z kielbaska,porem,cebula,i boczkiem. Gdy wszystko bedzie zarumienione zalewamy bulionem z kostki i gotujemy az mieso bedzie miekkie nastepnie dodajemy fasolke i pomidory oraz ziemniaki pokrojone w kostke, wszystko gotujemy do miekkosci, a na koncu wlewamy sloiczek koncentratu pomidorowego, zageszczamy najlepiej lekka zasmazka.

Potrzebne przybory:

Garnek, patelnia, noz, lyzka i deska.

Jak podawać?

W glebokich talerzach.

Uwagi:

Zasmazka to roztopione maslo, do ktorego dodajemy make, tak ok. 3 lyzki na pol kostki masla. Przed wsadzeniem zasmazki do garnka radze ja zahartowac, aby niebylo klusek, czyli dodac do zasmazki 2 lyzki zimnej wody i wymieszac.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćśredni
Porcje6-8
Autorkubusiek22

Zupka wegierska: Podobne przepisy

Zupka wegierska: wypróbuj również

Powiązane Tematy