Składniki:
- Kilka plastrów gotowanego boczku,
- Kilka śliwek suszonych,
- Opakowanie oliwek zielonych,
- Pół banana,
- Łyżeczka oliwy,
- Łyżeczka miodu,
- Przyprawy.
Jak przyrządzić?
Śliwki namoczyć, osączyćoliwki, pół banana, oliwę, miód, przyprawy zmiksować.
Na plasterki boczku położyć śliwkę, zawinąć."Zawiniątka" podsmażyć.
Ułożyć na talerzu, polać sosem, udekorować rzeżuchą".
"Zawiniątka" można ułożyć na plasterku pomarańczy posypanej imbirem.
Jak podawać?
"Zawiniątka" ułożyć na talerzu, polać "nieregularnie" sosem, "obrzucić" rzeżuchą.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 9 |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | sebastian |